Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD403 Творби за виолончело и пиано от български композитори

Марта Симидчиева, виолончело
Крис Пинеда, пиано
Описание
Панчо Владигеров
[1] Песен 3:21
Красимир Кюркчийски
[2] Песен 2:19
[3] Танц 3:25
Светослав Обретенов
[4]  Приспивалка 2:38
[5] Хороводна тема с вариации 7:54
Любомир Пипков
[6]  Пасторал  4:13
Илия Драганов
[7] Хумореска 1:55
[8] Елегия 2:17
[9] Хоро 1:28
Георги Златев-Черкин
[10] Севдана     4:56
Марин Големинов
[11] Песен 5:01
[12] Танц от балета  ''Нестинарка'' 2:18
Петър Христосков  
[13] Фантазия за соло виолончело 6:54
DDD 48:45
Марта Симидчиева (виолончело) и Крис Пинеда (пиано) представят популярни пиеси за виолончело и пиано от български композитори. Програмата е интересна не само за българските ценители на камерната музика, но и за всички, които се интересуват от музикалните постижения на 20-ти век. Избраните композитори са сред най-изтъкнатите и самобитни творци, всеки от които е допринесъл за утвърждаването на българската композиторска школа.
Марта Симидчиева е поредният български музикант с успешна кариера зад граница. Завършила Националната музикална академия ''Проф. Панчо Владигеров'' в София, тя продължава обучението си в САЩ. Получава докторска степен в Държавния университет във Флорида, където учи при друг българин – Любомир Георгиев. От 2005 г. е част от екипа на Университета в Южен Илинойс Едуардсвил, където преподава виолончело, камерна музика, струнни методики, води общи музикални курсове и е член на Клавирното трио ''LeClaire''. Преподавателската и изпълнителската ѝ дейност е свързана и с други университети, курсове, фестивали и оркестри в САЩ, в които не пропуска да популяризира музиката на български композитори. Марта Симидчиева успява да привлече вниманието на своите колеги към българската музика и заедно с пианиста Крис Пинеда подготвят тази интересна програма.
Крис Пинеда е доктор по музика от Тексаския университет в Остин и пианист с разнообразен и оригинален репертоар. Той е директор на направление Клавирни изследвания в Университета в Южен Илинойс Едуардсвил. Освен педагогическата му работа в различни университети, Крис Пинеда се изявява и като изпълнител - самостоятелно и в камерни формации. Изнася концерти в прочути зали в САЩ и реализира записи с камерни състави.
Продажна цена 11,99 лв

Категории