Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD358 Ad Infinitum Емил Табаков

Концерт за виолончело и оркестър
Описание
Тим Хю, виолончело
Симфоничен оркестър „Билкент” - Анкара
Диригент: Емил Табаков

Concerto for Violoncello and Orchestra
[1] Largo 15’00’’
[2] Allegro 10’29’’
[3] Adagio – Piu mosso 15’29’’
[4] “Ad Infinitum” 17’02’’
DDD 60’58’’
Емил Табаков представя две свои творби, записани с турския симфоничен оркестър „Билкент”. Произведенията са написани в различни години: Концертът за виолончело – през 2006 г., а пиесата за оркестър “Ad Infinitum” („Към безкрая”) - през 1989 г. Те са част от богатото и разнообразно творчество на композитора. Първата му по-значителна творба е балетът „Сашка”, създаден през 1967 г. още като студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София, а до днес е автор на още един балет, 8 симфонии, 9 концерта за различни инструменти, 5 пиеси за симфоничен оркестър, камерни и крупни вокално-инструментални творби.
Не по-малко впечатляваща е и диригентската му кариера. Започва я като диригент на Русенската филхармония; следва Камерният ансамбъл „Софийски солисти”, Софийската филхармония, Белградската филхармония, Симфоничният оркестър „Билкент” – Анкара, Симфоничният оркестър на Българското национално радио. Емил Табаков е дирижирал оркестри и оперни спектакли в Германия, Англия, Дания, Швеция, Полша, Франция, Италия, Русия, Исландия, Румъния, Австрия, Швейцария, САЩ, Австралия, Канада, Япония, Южна Корея, Сингапур, Тайван, Бразилия, Израел, Холандия, Южна Африка и др. Осъществил е записи на повече от 250 симфонични и оперни произведения (един от първите компактдискове, издаден от Гега Ню, е с „Жар птица” на Стравински и Концерт за оркестър от Табаков, записани под негово диригентство със Софийската филхармония - GD 102).
Солистът на Концерта за виолончело Тим Хю е лауреат на конкурса „Чайковски” в Москва и е първи челист в Лондонския симфоничен оркестър. Като солист се изявява в Обединеното кралство, Испания, Германия, Холандия, Португалия, Турция, България, САЩ...
Интересна е историята на симфоничния оркестър „Билкент”. Той е създаден през 1993 г. и е първият частен международен оркестър в Турция. В него свирят музиканти от университета „Билкент” - Анкара и от още 12 държави. Съставът е работил с много известни солисти и диригенти, а от 2002 г. до 2008 г.негов музикален директор е Емил Табаков.
Продажна цена 11,99 лв

Категории